Search
Close this search box.

De collegeleden hebben dinsdag 28 november een werkbezoek gebracht aan Knooppunt Breukelen. Zij spraken eerst met bewoners van het Rode...

Redactie Breukelennieuwsvandaag.nl

Lees hier de nieuwsberichten van onze conculega nieuwspagina's

Resultaten enquête: inwoners denken mee over speelplekken

Gemeente Stichtse Vecht - De collegeleden hebben dinsdag 28 november een werkbezoek gebracht aan Knooppunt Breukelen. Zij spraken eerst met bewoners van het Rode Dorp en aansluitend met ondernemers uit het gebied. Er zijn allerlei ontwikkelingen op korte en langere termijn. Stationsgebied krijgt opfrisbeurt Op dit moment worden er al verschillende zaken aangepakt in het gebied. Zo wordt er door de provincie een parkeergarage gebouwd en wordt betaald parkeren ingevoerd op de P+R-terreinen. De bocht bij de Broekdijk-West wordt veiliger gemaakt en het stationsgebied krijgt een ´opfrisbeurt´. Gemeente en provincie werken hierbij nauw samen. Bewoners willen beter onderhoud groen en speeltuin De collegeleden wandelden met een delegatie van bewoners door het Rode Dorp. De bewoners zouden het eigen karakter van de wijk graag versterken met het inrichten van een woonerf met bestrating in plaats van asfalt. Verder heeft men wensen geuit voor beter onderhoud van groen en speeltuin. Voor de handhaving van parkeerders in de wijk zonder vergunning wordt blijvende aandacht gevraagd. De wethouders hebben de zorgen en wensen van de bewoners goed gehoord en gaan ermee aan de slag. Ondernemers willen uitbreiding bedrijventerrein Bij Avex op De Corridor werd met ondernemers uit het gebied van gedachten gewisseld over de mogelijke ontwikkelingen op langere termijn. Je zou kunnen kiezen voor wonen en werken of volledig voor werken. Door de aanwezigheid van de snelweg zijn voor de bestemming wonen ingrijpende maatregelen nodig om een leefbaar woonklimaat te krijgen, zoals een hoog geluidsscherm. De aanwezige ondernemers pleitten ervoor om te kiezen voor enkel bedrijvigheid, gezien de grote behoefte aan bedrijventerreinen. Een hoog geluidsscherm zien zij niet zitten, omdat zij hun vestiging op De Corridor gekozen hebben als zichtlocatie. Alles staat nog open, de gemeente heeft nog geen keuzes gemaakt.

Bekijk het hele nieuwsartikel van Gemeente Stichtse Vecht op https://stichtsevecht.nl/nieuws/7483/college-bezoekt-knooppunt-breukelen/. 

We werken graag samen met onze conculega van de andere lokale nieuwswebsites. We hebben allemaal als doel om de inwoners van Breukelen te informeren over wat er speelt in Breukelen. We delen dus ook graag andere nieuwsartikelen.

Deel dit artikel via social media

  1. Extern
  2. Resultaten enquête: inwoners denken mee over speelplekken